Απο τα πολύ παλιά χρόνια, τα παιδιά ψυχαγωγούνται στον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας παιχνίδια που είτε χρειάζονται κίνηση όπως το κυνηγητό, είτε βασίζονται στην σκέψη και την τύχη όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια σκάκι και τάβλι. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλή μια κατηγορία παιχνιδιών που λέγονται ηλεκτρονικά. Είναι διασκεδαστικά, αναπτύσσουν την δημιουργικότητα, την φαντασία και την ικανότητα απομνήμευσης, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και βοηθούν στην εξοικείωση με την τεχνολογία. Όμως μπορεί να προκαλέσουν εθισμό, αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική συμπεριφορά ή ακόμα και παχυσαρκία. Υπάρχουν διάφορα είδη όπως Βιντεοπαιχνίδια δράσης, Βιντεοπαιχνίδια περιπέτειας και Βιντεοπαιχνίδια δράσης περιπέτειας. Ένα είδος που σημειώνει μεγάλη πέραση τον τελευταίο καιρό είναι τα Βιντεοπαιχνίδια εξομοίωσης.

Το Tetris είναι ένα παιχνίδι τύπου puzzle, όπου ο παίχτης καλείται να τοποθετήσει κάποια τουβλάκια σε ένα board. Τα τουβλάκια στο Tetris είναι εφτά, και έχουν διαφορετικό σχήμα και χρώμα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίχτης να τοποθετεί τα τουβλάκια έτσι ώστε να μην δημιουργούνται κενά και να συμπληρώνονται γραμμές. Κάθε γραμμή που συμπληρώνεται φεύγει από το board και ο παίκτης κερδίζει πόντους. Ο παίχτης χάνει και το παιχνίδι τελειώνει όταν τα τουβλάκια φτάσουν το πάνω μέρος του board και το επόμενο τουβλάκι που έρχεται δεν μπορεί να κάνει κάποια κίνηση.

Ένα διασκεδαστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι το SimCity. Ξεκίνησε το 1989 απο την Will Wright, ασχολείται με την διαχείρηση των υποθέσεων μιας πόλης και μπορεί να παιχτεί και ως μαζικό online παιχνίδι.

ΚΟΛΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Γ1


ΚΡΥΦΤΟ, ΚΥΝΗΓΗΤΟ, ΧΑΡΤΙΑ, TETRIS, SIMCITY